Escapade de weekend

Un pic de Toscana – Lucca

Lucca isi datoreaza originile etrucilor si romanilor, insa perioada infloritoare a cunoscut-o in era gotica de dinaintea renasterii. Orasul vechi inconjurat de un zid lung de 4km ne-a atras si pe noi intr-o zi calduroasa de mai. Am intrat pe una din cele 9 porti, poarta Elisa, de unde, cu un plan al orasului sub brat am inceput turul orasului. Masina am lasat-o la intrare, e de preferat, pentru ca odata intrati inauntrul orasului trebuie sa faci fata stradutelor inguste si intortocheate si foarte multor biciclisti.

Pasii ne conduc spre domul din Lucca sau catedrala San Martino. Versiunea actuala, in stil roman, incanta ochiul cu detaliile ornamentale ale fatadei. In apropierea domului se afla o alta biserica, San Giovanni. Lucca are multe biserici insa cea care ne-a impresionat cel mai mult este biserica San Michele de Foro.

Piazza San Martino

Din mijlocul pietei San Michele, arhanghelul Mihail surplombeaza, de pe cele 4 arcuri ale fatadei bisericii, casele si terasele ce inconjoara piata. Ne-a intampinat multa agitatie si galagie, multi turisti si multe biciclete. Era ora pranzului si ne-am decis sa ne asezam la o masa care pana la urma am gasit-o in Piazza dell Anfiteatro.

Piazza San Michele – Biserica San Michele de Foro

Piazza dell Anfiteatro datoreaza forma ovala constructiei pe ruinele unui fost amfiteatru roman din secolul al II lea. Piata se deosebeste prin casele inalte vopsite in tonuri de galben. De jur imprejur, teresele si cafenelele imbie turistii la un popas. Nu am facut exceptie de la regula si dupa niste delicioase spaghetti ai funghi porcini si un expresso adevarat ne-am continuat periplul printre stradutele inguste.

Piazza dell Anfiteatro

Piazza dell Anfiteatro

In Lucca pe oriunde ai lua-o, tot ai ceva de vazut: o biserica, un turn, toate insuflandu-ti epoca mediavala a orasului. O plimbare printre zidurile inalte ce umbresc stradutele intortocheate sau de ce nu, la inaltime, pe unul din turnurile ce strajuiesc orajul, merita cu siguranta.

Ne-am luat la revedere de la Lucca de pe zidul ce inconjoara orasul. Printre castanii infloriti, zidul ne-a permis o vedere la 360° a orasului. Am plecat cu galbenul caselor in ochi, sperand ca poate vom mai avea ocazia sa revenim la o portie de spaghetti.

Lucca de pe zid

Advertisements

One thought on “Un pic de Toscana – Lucca

  1. Pingback: Cu bebe prin Toscana | De la noi doi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s